19 januari 2016

No makeup, no fakeup.

Ikväll lade jag upp en bild på instgram, en bild på mig själv. En bild som jag tog idag, när jag var trött och hängig, och inte har smink på mig. Jag la inte på något filter på bilden heller, så den är helt "äkta", om man vill använda det ordet. Det kan vara den första bilden som jag instagrammar på mig själv, när jag inte döljer mig bakom varken smink eller filter.

För bara några veckor sen var jag säker på att jag aldrig skulle ladda upp en bild på mig själv där jag är så naken; helt utan smink. Jag har helt enkelt inte vågat, inte vågat visa upp hur jag ser ut på riktigt, utan smink i ansiktet. För det råkar vara så att jag inte har perfekt hud. Mitt ansikte pryds ibland av röda prickar, finnar, och ärr. Och den här tiden på året är min hy torrare än någonsin och såklart är det ansiktet som drabbas värst, så ibland har jag även så torr hy i mitt ansikte att det spricker lite, och blir rött och irriterat. Vissa dagar kan min hy vara riktigt bra, och nästa dag kan den vara helt åt skogen.


Och såklart känner jag mig obekväm, och osäker på mig själv, när mitt ansikte är rött och irriterat. Vem skulle inte göra det? Det känns inte alltid så roligt att visa sig bland folk när man är obekväm med sig själv. Och det har jag varit, länge. Jag har velat sminka mig hela tiden, till och med när jag ska gå till butiken och köpa lite mjölk. Bara för att jag har några finnar i mitt ansikte. Som om det skulle ha någon betydelse. 

Men nu har jag blivit så otroligt trött på att hela tiden vara obekväm med mig själv, bara på grund av något naturligt som en finne. Jag är ju inte den enda här i världen som har dem. Så nu har jag slutat sminka mig till vardags, och jag kämpar på för att bli bekväm med att gå utan smink. Nu tänker jag bara sminka mig för att jag vill och för att det är roligt, inte för att jag känner att jag måste.


Det här är jag, såhär ser jag ut. Jag är inte perfekt. Vissa dagar vill jag bara gömma mig och vissa dagar tycker jag att jag är så snygg. Och så är det med det. Livet går vidare, och några röda prickar ska inte få hindra mig.

8 kommentarer:

 1. Bra skriver ❤️ Å du e lika fin utan smink ⭐️ Jag sku int ens märkt att du va utan smink om du int sku skriva det :) som jag bruk fråg åt min lillasyster : va ja snyggare igår när jag hadd allt smink på ? Å hon bara öö hadd du smink på igår de märkt jag int��Så hon bara du passar i båda.

  Så naturligt e det bästa ! Och min hy har blivit så mycket bättre sen jag sluta skämmas för den och skippa sminket till vardags. Noll finnar och den är inte lika torr och röd (: hoppas du orkar fortsätta kämpa med din utmaning ❤️ Kram ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Irene! Ja precis, de e ju så myki bättre för huden också om man int sminkar sig hela tiden. :) Vi e ju båda så snygga, både med & utan smink.

   Kram på dej! <3

   Radera
 2. Så fin du är, precis som du är :)

  SvaraRadera
 3. Heja Nicolina!!!!! du e skitsnygg oavsett

  SvaraRadera
 4. Hurra vad bra! Det här är nog en av de bästa presenterna man kan ge sig själv; att lära sig bli bekväm i den egna huden. :) Jag brukar nästan alltid gå utan smink, fast ibland känns det nog som att man blir lite utstirrad eller dömd. Men när det känns så är det nog ens egna hjärnspöken som härjar, och jag tror man främst blir en förebild genom att vara stolt över den prickiga, torra och akneärrshuden man har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst! Jamen exakt, så känns de ju, men man bord ju bara va stolt över sin hud. :)

   Radera

Kommentera här (: