30 juli 2015

Om mitt mellanår.

Om ungefär en månad är jag färdig med sommarens jobb. Då borde jag veta vad som ska hända efter det, vad jag ska göra sen. Men jag vet ju inte. Jag har inte en aning egentligen. Vissa tycker att jag borde fortsätta att arbeta, helst på samma ställe om möjligt, för då vet jag ju att jag har något säkert och så får jag ju lön. Och okej, visst kan jag hålla med om att det skulle vara en enkel lösning. Och bra att tjäna pengar, för det behöver man ju alltid. Men det känns som om de flesta tänker att det enda som jag bör tänka på gällande mitt mellanår är att jag ska tjäna pengar. Men så tänker inte jag, inte alls! Jag tar ju ett mellanår för att jag ska ha möjlighet att göra något annorlunda, uppleva nya saker & platser, och ha det bra.
För jag lovade mig själv, när sista året i Vasa inte alls blev bra och det var tungt och dåliga saker hände, då lovade jag mig själv att nästa år ska jag se till att jag har det bra.

Det är mitt mellanår och jag anser att jag har rätt att vara rätt så självisk när det kommer till det. För samtidigt som jag tar ett mellanår för att jag inte vet vad jag vill fortsätta att studera, är det också ett år då jag ska må bra och njuta lite extra av livet. Så om det då innebär att jag inte kommer att jobba helt galet mycket och tjäna massa pengar, är det väldigt okej för mig.

Så länge jag själv är nöjd, spelar det ingen roll vad alla andra tänker och tycker. Det är ju trots allt mitt mellanår.

6 kommentarer:

 1. Precis exakt rätt!
  Så bra skrivet, och så sant!

  Finaste Nicolina alltså! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaamen visst! Tack Lena. Och skönt att du håller med, de blir liksom lite lättare när man är fler som tycker samma.
   Kram på dej <3

   Radera
 2. Rätt inställning, själv tog jag ett mellanår och jag var aupair i England, en av mitt livs bästa beslut. Jag skulle aldrig trott att jag skulle klara av att vara aupair, är inte enligt mig någå extremt bra med barn, men jag klarade det och barnen gillade mig. Det öppnade mina ögon inför mera chanser man borde ta. Vad har jag att förlora?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj va roligt! ja precis, vi borde absolut ta mera chanser för man klarar så mycket mer än man tror. :)

   Radera

Kommentera här (: