5 mars 2015

Om återkommande framtidsångest.

Googlar runt på olika utbildningar, söker inspiration, läser tips i hopp om att få idéer - men det slutar som vanligt; jag ger upp för det känns så hopplöst! Jag vet ju inte alls vad jag vill. Inte alls. Den enda utbildning jag ens tänkt tanken på är socionom, men det känns inte sådär jätte lockande utan bara lite som att okej hittar jag inget att blir det väl det så, typ. Äsch men jag vet inte, har bara så väldans mycket framtidsångest just nu. Snart kommer veckorna när man ska söka in till skolor och här är jag och vet inte ett jävla dugg.

Och jag som alltid tänkt att jag ska ha ett mellanår eftersom de här tre senaste åren har tagit så mycket av min energi. Men jag vet ju inte ens vad jag ska göra på mitt mellanår. Ska jag jobba, resa, gå på någon ettårig linje.. Allting är så ovisst. Och det skrämmer mig.

Jag försöker att inte tänka på det, skjuter undan det. Men det finns alltid där, som en klump i magen som vägrar försvinna.

Vad ska det bli av mig.?

10 kommentarer:

 1. Något stort (som svar på den sista frågan)

  SvaraRadera
  Svar
  1. men gulle!! du e ju bara för fin.

   Radera
 2. Snälla börja på vildmarksguide me mig i 1 år ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså de verkar ju nog spännande, men de e kanske int min grej ändå.. Ja vet int :)

   Radera
 3. Min kommentar försvann (tror jag) så here we go again:

  Jag hade helt samma känsla när jag gick i FKF. Mitt tips till sig är att ta ett mellanår och fundera över vad du vill göra i framtiden. Jag sökte till den utbildning jag går idag när jag gick i FKF ännu, men när jag hade mitt mellanår tog jag tid på mig att fundera om det faktiskt var det jag ville göra och det behövdes verkligen. Ta ett år och fokusera på dina vänner och din familj, kanske jobba lite men inte hela tiden. Och framför allt, fokusera på dig själv! För mig var det ett välbehövligt år, för min studiemotivation kom tillbaka och jag hade ork att börja skolan igen. Ta ingen stress över att söka till en utbildning du bara tror att du vill gå på, ingen säger att man måst ha sitt liv under kontroll när man är 18-19.
  Jag tyckte att jag ville säga det här just för att jag har varit i samma situation som du (och antagligen också många andra) fast jag nu egentligen känner dig. Hoppas allting löser sig och att du nångång kommer på vad du vill göra i framtiden. Ha det bra och lycka till! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jätte mycke för din kommentar Maria! De känns skönt att höra att andra också ha känt såhär, för egentligen e de väl no ganska många som int vet va dom vill. Å så bra att du säger att ett mellanår e bra & att man ska fokusera på sig själv! För de e väl nu om nångång man ska gör de å ta chansen att gör lite roligare saker.

   Tack du! Ha de så bra du också! :)

   Radera
 4. De e nästan skrämmande hur bra jag känner igen mej i dehär... Usch vad framtiden är oviss!

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte söka till Hanken som förstahandsval, för att jag tänkte att det skulle ge "bäst" arbete, lön, framtidsutsikter osv. Men så sökte jag till litteraturvetenskap ändå, för det var det jag faktiskt ville, även om jag inte visste vad jag kunde bli där. Jag vet fortfarande inte helt vad jag vill, men det känns som jag valde det bästa alternativet, och även om jag skulle få för mig att byta riktning helt senare (vilket jag knappast kommer göra) så har jag lärt mig massor på vägen! :) Främst det, att vilket val man än gör så är det ingenting som skulle vara helt totalt fel, man lär sig alltid något, och man kan alltid byta. Lycka till med dina val, jag tror nog(/vet) allt kommer bli bra sen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fanny för att du delar med dig av dina erfarenheter, de e alltid bra att höra hur andra har tyckt & tänkt.
   Och tack för dina fina ord! :))

   Radera

Kommentera här (: