22 april 2013

Musikturnén

Den 14 april 2013 roadade vi in allt i bussen och sen körde vi iväg mot Lahtis. Det var alltså jag, Kesia, Emma, Sandra, Emmi, Anttu, Hannes, Freddi, Alexander, rektorn och busschauffören Kaj. När vi kom till Lahtis for vi till Metodistkyrkan, där vi skulle sova. Sen gjorde vi inte så mycket mer på söndan, eftersom vi skulle orka stiga upp 05.45 nästa morgon.
Här sov Kesia och jag.
Sandra och Emma och deras sovplats.

På måndagen steg vi alltså upp klockan 05.45. Vi fixade oss, åt morgonmål, packade instrumenten i bussen och körde iväg mot första skolan. Där roadade vi in allt i skolan, ställde allt i ordning, checkade så att allt fungerade och körde sedan i gång vår första keikka. Det gick riktigt bra!
Soundcheck. Kesias bild.
Kesias bild.
Efter spelningen roadade vi ner allt in i bussen och körde vidare till nästa skola. Vi spelade alltså i både lågstadier och högstadier, och publikens mängd var olik på varje ställe. Vid nästa skola ställde vi som vanligt allt i ordning och sedan började vi vår spelning.
Kesia och jag innan spelningen. Kesias bild.
När spelningen var över roadade vi såklart ner allt, in i bussen och sen till metodistkyrkan. Då hade vi några timmars fritid innan vi for och bowlade. Det var roligt, fast jag är verkligen ingen bowlare. När vi hade bowlat färdigt for vi på bio. Vi såg "I give it a year". Den var lite rolig, haha. Sedan traskade vi hemåt, till metodistkyrkan alltså. Där hade vi det allmänt trevligt till vi somnade.

Nästa morgon blev också en tidig morgon, men det gick nog riktigt bra när man hade feelis. Vi körde vår dagliga morgonrutin, och körde sedan igång vår konsert.
Innan spelningen. Kesias bild.
Sandra.

Sedan for vi snabbt iväg till nästa skola. Det var en stor skola och hela gymnastik salen var fylld med elever. Det var roligt att spela inför så mycket folk och det gick prima. Efteråt tog vi gruppbilder, och sen roadade vissa som riktiga bossar. Jee!
Gymnastiksalen, där vi spelade. Kesias bild.
Genomgång. Kesias bild.
Alla vi som spelade och sjöng. Jee! Kesias bild.
Vår klass. Kesias bild.
Roadning på G. Kesias bild.

Trötta och belåtna for vi till vårt "hem". Chillade runt i några timmar, spelade kort och sånt trevligt. Sen gick vi på restaurang. Åt god mat och pratade med trevligt borssällskap. Resten av kvällen såg vi på en av våra spelningar och åt glass. Eftersom det var sista kvällen flippade vi extra mycket och sov inte många timmar den natten. 

Nästa morgon fick vi "sovmorgon", och steg upp kl.07.00. Vår första spelning på onsdagen var i en svensk skola i Lahtis, och den spelningen körde vi aukustisk. Vi hade lite andra låtar än på alla andra skolor. Det var roligt, och barnen var så söta.
Kesias bild.

Sedan körde vi iväg mot den sista skolan och förberedde vår sista keikka. Det var sorligt, att det var den sista. Keikkan gick hur som helst bra och det var ett bra slut på vår turné. Vi roadade ner allt igen, satte oss i bussen och påbörjade vår resa hemåt.

Konsert på G. Kesias bild.
Hittade en trevlig golvlucka när vi roadade. Kesias bild.
Jee. Kesias bild.

Bussresan var rolig. Vi sov, drack tripp & åt choklad, flippade, spelade kort, pratade och spelade lite mer kort.
Tyvärr gick det alltför snabbt och snart var vi hemma i Vasa igen.
Bussgolv är trevliga att sitta på. Kesias bild.
Kesias bild.

Tack till alla som var med på resan och gjorde den så bra, ni är bäst!
Det här är alltså en liten genomgång av vår musikturné. Jag hade kunnat göra det ännu mer detaljerat och lagt upp ännu mera bilder, men det skulle ha blivit för detaljerat ;) Hoppas ni i alla fall förstår lite vad vi har gjort. Det var som sagt hur bra som helst, jag vet inte vad mer jag ska säga. 

Peace out.

2 kommentarer:

Kommentera här (: